Afvalzakken

Nieuwe PMD-zak

Naar analogie met haar restafvalzak, introduceerde IVBO in 2013 een nieuwe wavetopzak voor PMD in de ganse regio van IVBO. 
De wavetop-zak, een zak met 4 flappen die diagonaal worden geknoopt, wordt al sinds 2010 gebruikt voor de ophaling van restafval, en lost alle verwachtingen in. Vandaar dat IVBO nu ook met de PMD-zak overschakelt naar hetzelfde systeem. 
De nieuwe wavetop PMD-zak werd in de loop van 2012 gedurende een aantal maanden getest in de gemeente De Haan en werd zeer positief onthaald.
De huidige, blauwe zakken zorgen voor veel ergernis – zowel bij de burgers als bij de vuilnisophalers - omdat de trekband bovenaan de zak makkelijk losscheurt.
Door zijn vorm verschillen de afmetingen van de nieuwe zak met die van de vorige zak, het nuttige volume is echter hetzelfde gebleven. De nieuwe PMD-zak wordt in de loop van 2013 verspreid in de volgende gemeenten: Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, De Haan, Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke.
De nieuwe wavetop PMD-zak zal in de loop van dit jaar verkocht worden. Elke gemeente zal zijn liggende voorraad trekbandzakken nog verkopen tot uitputting.

Nieuwe restafvalzak

In 2009 introduceerde IVBO een nieuwe restafvalzak in de ganse regio. Na de vele problemen met de trekbandzak, werd er gekozen voor een wave top zak met 4 flappen die diagonaal moeten worden geknoopt.

De vorige zakken zorgden voor veel ergernis - zowel bij de burgers als bij de vuilnisophalers - omdat de trekband bovenaan de zak makkelijk losscheurde.
Het nieuwe type is heel wat steviger, tests hebben dit uitgewezen. Ook de ophalers kunnen de zakken gemakkelijker oppakken. Door zijn vorm verschillen de afmetingen van de nieuwe zak met die van de vorige zak, het nuttige volume is echter hetzelfde gebleven.

Net als de vorige zak, mag ook deze restafvalzak maximum 15 kg wegen en dient ze volledig dicht geknoopt aangeboden te worden.
De nieuwe restafvalzak werd vanaf december 2009 verspreid in de volgende gemeenten: Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, De Haan, Oostkamp en Zuienkerke.