Bedrijfsbezoek

BedrijfsbezoekSta je er wel eens bij stil wat er met je vuilniszak gebeurt nadat je die op straat hebt gezet? Voor velen stopt het afvalverhaal hier, maar het gaat heel wat verder.

Tijdens een groepsbezoek aan onze verbrandingsinstallatie met energierecuperatie, gelegen aan de Pathoekeweg in Brugge, loodsen we je door het ganse afvalverhaal. Je ziet met eigen ogen hoeveel afval er in onze regio geproduceerd wordt, hoe het zijn weg tot bij ons vindt en wat er mee gebeurt. Daarnaast ontdek je ook op welke manier we energie winnen uit de verbranding van jouw afval en hiermee bedrijven en woonprojecten uit de buurt voorzien van elektriciteit en warmte.

Praktisch

Groepsbezoeken door scholen, verenigingen, jeugdbewegingen, bedrijven,... zijn mogelijk op weekdagen, tijdens de kantooruren (8u tot 16.30u) en dit gedurende het overgrote deel van het jaar. De rondleiding is gratis, maar tijdig reserveren is noodzakelijk. Om veiligheidsredenen zijn immers geen rondleidingen mogelijk in periodes waarin onderhoudswerken uitgevoerd worden aan de installatie. Neem daarom ruim op voorhand contact met ons op om een geschikt moment voor de rondleiding te kunnen afspreken.

Elke rondleiding duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Uit veiligheidsoverwegingen beperken we de groepen tot maximaal 25 personen en hebben kinderen onder de 12 jaar in principe geen toegang tot de installatie. De installatie is moeilijker toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit, maar in geval van een tijdige reservatie bekijken we graag samen welke mogelijkheden er zijn om een bezoek toch mogelijk te maken.

Reservatie

Voor het reserveren van een bedrijfsbezoek of het verkrijgen van meer informatie, kun je steeds contact opnemen met onze communicatiedienst via communicatie@ivbo.be of 050/45.63.74. Geef steeds voldoende informatie mee over het gewenste moment voor het bezoek, het aantal bezoekers en een korte omschrijving van de doelgroep (vb. leerlingen lager onderwijs, studenten uit een technische richting, jeugdbeweging,...) We proberen elk bezoek zoveel mogelijk aan te passen aan de doelgroep.