Afvalspel Mister Jekkes

Mister Jekkes afvalspelHet afvalspel Mister Jekkes is een educatief spel dat kinderen van 8 tot 12 jaar sensibiliseert over de afvalproblematiek. Aan de hand van het spel ontdekken kinderen hoe ze het afvalprobleem kunnen aanpakken en op welke manier ze hun steentje kunnen bijdragen om de afvalberg te verminderen, zowel thuis als op school.

Spelverloop

In dit afvalspel nemen vier teams het tegen elkaar op. Via een reuzegroot spelbord van twee op twee meter en aan de hand van afvalgerelateerde vragen moeten de teams zo snel mogelijk hun vuilbakje - gevuld met zaken die nog selectief ingezameld kunnen worden - zien te ledigen. Het spel wordt uitgewerkt volgens de principes van de afvalhiërarchie (de rangorde voor afvalbehandeling zoals beschreven in de Ladder van Lansink). Dat wil zeggen dat de principes van afvalpreventie en hergebruik primeren binnen dit spel.

Mister Jekkes spelen duurt zo'n 100 minuten, inclusief inleiding en (korte) nabespreking en kan verder aangevuld worden met andere activiteiten, klasuitstappen of een schoolproject rond het thema afval. Elke leerling ontvangt overigens een kleine verrassing van Mister Jekkes.

Praktisch

Het spel kan door scholen (en jeugdbewegingen) gratis ontleend worden voor een periode van maximum twee weken, afhankelijk van de beschikbaarheid. Je haalt het spel op bij IVBO aan de Pathoekeweg 41, 8000 Brugge en bezorgt het op de afgesproken datum op hetzelfde adres terug. Het spel zit opgeborgen in een afvalcontainer van 120 liter (zie foto) en past in een standaard personenwagen waarvan de achterbank plat gelegd kan worden.

Reservatie

Om het spel te reserveren, stuur je het ingevulde reservatieformulier naar de communicatiedienst van IVBO via communicatie@ivbo.be of neem telefonisch contact op via het nummer 050/45.63.74. Ook voor meer informatie over het spel kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.