Bezoek IVBO

Sta je er wel eens bij stil wat er met je vuilniszak gebeurt nadat je die op straat hebt gezet? Voor velen stopt het afvalverhaal hier, maar het gaat heel wat verder.

Tijdens een bezoek aan onze verbrandingsinstallatie met energierecuperatie, gelegen aan de Pathoekeweg in Brugge, loodsen we je door het ganse afvalverhaal. Je ziet met eigen ogen hoeveel afval er in onze regio geproduceerd wordt, hoe het zijn weg tot bij ons vindt en wat er mee gebeurt. Daarnaast ontdek je ook op welke manier we energie winnen uit de verbranding van jouw afval en hiermee bedrijven en woonprojecten uit de buurt voorzien van elektriciteit en warmte.

Praktisch?

Bezoeken zijn mogelijk op weekdagen, tijdens de kantooruren (8u tot 16.30u) en dit gedurende het overgrote deel van het jaar. De rondleiding is gratis, maar neem steeds tijdig contact op om te informeren naar de mogelijkheden van een bezoek. Om veiligheidsredenen zijn geen rondleidingen mogelijk in periodes waarin onderhoudswerken uitgevoerd worden aan de installatie. Gezien de vele aanvragen die we krijgen voor rondleidingen, kan het zijn dat de planning voor bezoeken reeds vol zit en we geen bijkomende rondleidingen meer kunnen geven.

Elke rondleiding duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Uit veiligheidsoverwegingen beperken we de groepen tot maximaal 25 personen en hebben kinderen onder de 12 jaar geen toegang tot de installatie. De installatie is moeilijker toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit gezien de vele niveauverschillen, maar indien nodig bekijken we graag samen welke mogelijkheden er zijn om een bezoek toch mogelijk te maken.

Reservatie?

Voor het reserveren van een bedrijfsbezoek of het verkrijgen van meer informatie, kun je steeds contact opnemen met onze communicatiedienst via communicatie@ivbo.be of 050/45.63.74.

Geef bij het aanvragen van een bedrijfsbezoek steeds voldoende informatie mee over het gewenste moment voor het bezoek, het aantal bezoekers en een korte omschrijving van de doelgroep (vb. leerlingen lager onderwijs, studenten uit een technische richting, jeugdbeweging,...).

Rondleiding De Kringwinkel

Wist je dat je ook rondleidingen kan volgen bij De Kringwinkel? Ben je een milieubewuste leerkracht of werk je in een groene school? En wil je jouw leerlingen laten kennismaken met het concept van De Kringwinkel? Neem dan zeker contact op met De Kringwinkel 't rad om te informeren naar de mogelijkheden voor bezoekje achter de schermen in een van de winkelpunten of het distributiecentrum in Ruddervoorde. Let wel dat je hiervoor tijdig reserveert. Een rondleiding duurt afhankelijk van de plaats 30 minuten tot 1 uur.

Meer info vind je op de website van De Kringwinkel of neem contact op met klc@trad.be.