Recyclagekoffer

RecyclagekofferVia de recyclagekoffer wordt op een overzichtelijke wijze een inzicht gegeven in de verschillende etappes van de recyclageketen van verpakkingsmateriaal, m.n. papier & karton, glas, plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons.

De koffer bevat per fractie een aparte doorkijkkoker waarin zowel de "echte" afvalproducten als de halffabricaten en afgewerkte producten uit gerecycleerde materialen getoond worden. In de bijhorende brochure en dvd worden de verschillende recyclageprocessen nog eens duidelijk beschreven.

De koffer kan als didactisch materiaal gebruikt worden in alle scholen, maar is voornamelijk gericht op leerlingen van de tweede en derde graad lager onderwijs en de eerste graag middelbaar onderwijs.

Praktisch

Scholen uit het werkingsgebied van IVBO kunnen de recyclagekoffer ontlenen voor een periode van maximum twee weken, afhankelijk van de beschikbaarheid. Doe daarom tijdig navraag of het materiaal nog beschikbaar is voor de gewenste periode. De koffer dient door de school zelf opgehaald te worden bij IVBO en op de afgesproken dag op hetzelfde adres terugbezorgd worden. Het didactisch materiaal zit in een draagtas ter grootte van een trolley en kan zonder probleem in een personenwagen vervoerd worden.

Het ontlenen van de recyclagekoffer is gratis. Er wordt geen waarborg gevraagd, maar bij verlies of opzettelijke beschadiging van de koffer of een onderdeel ervan, zal de kostprijs ervan doorgerekend worden aan de ontlener. 

Reservatie

Om de koffer te reserveren, stuur een mail naar communicatie@ivbo.be met daarin alle contactgegevens van de school en de periode waarin het spel ontleend zou worden. Je ontvangt daarop bevestiging of de koffer vrij is in de aangevraagde periode en vanaf wanneer die opgehaald kan worden.

Nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met de dienst Communicatie via communicatie@ivbo.be of op het nummer 050/45 63 74.