Sorteren op school

PMD-containerWil je met je school selectief inzamelen? Dat stimuleren we graag. Samen met Fost Plus biedt IVBO gratis PMD-rolcontainers, papierkratjes en communicatiemateriaal zoals stickers en affiches aan scholen uit ons werkingsgebied. 

Per school kan het volgende aangevraagd worden:

  • één papierkrat van 30 liter per klas
  • één PMD-container van 120 liter per 50 leerlingen, met of zonder inwerpopening. De zakken dien je zelf aan te kopen.
  • communicatiemateriaal zoals losse stickers PMD, Papier & Karton, Restafval en affiches met de sorteerregels voor PMD en Papier & Karton

Opgelet! Binnen het werkingsgebied van IVBO worden de 1.100 liter-containers voor PMD en Papier&Karton uit het gamma van Fost Plus niet verdeeld. Het is dus niet mogelijk om dit type container aan te vragen.

PMD dient te allen tijde aangeboden te worden via de reglementaire blauwe zakken. Heb je als school interesse in een container voor de ophaling van Papier&Karton, neem dan voor meer info en prijzen vrijblijvend contact op met onze dienst Logistiek via bedrijfsafval@ivbo.be.


Praktisch?

Je kunt de papierkratten en PMD-rolcontainers (120l) bestellen bij onze communicatiedienst door te mailen naar communicatie@ivbo.be. Vermeld in de aanvraag zeker volgende gegevens om een vlotte verwerking mogelijk te maken:

  • naam en adres van de school
  • totaal aantal leerlingen
  • gewenst aantal papierkratjes (één per klas)
  • gewenst aantal PMD-containers (één per 50 leerlingen). Gelieve hierbij te verduidelijken of je containers mét of zonder inwerpopening wil
  • eventueel extra gewenst communicatiemateriaal (stickers, affiches)
Na het aanvragen van sorteermateriaal, krijg je zo snel mogelijk een bevestiging van je bestelling. Gelieve er wel rekening mee te houden dat er slechts twee bestelrondes per jaar zijn bij Fost Plus voor het aanvragen van sorteermateriaal. Afhankelijk van het tijdstip van de bestelling, kan het dus enkele maanden duren vooraleer het bestelde materiaal voorradig is bij IVBO. De beste periodes om bestellingen door te geven zijn oktober-november en april-mei.

Van zodra het bestelde materiaal aanwezig is, zal je hiervan op de hoogte gebracht worden en wordt een datum afgesproken waarop het materiaal opgehaald kan worden bij IVBO.

Voor meer info, neem een kijkje op de website van Fost Plus of contacteer onze communicatiedienst via communicatie@ivbo.be of het nummer 050/45.63.74.