Kringwinkels

De Kringwinkel werkt hard aan een duurzame wereld. Door gebruikte spullen een tweede leven te geven, levert men een positieve bijdrage aan het milieu én creëert men sociale tewerkstelling.

Alle producten van De Kringwinkel hebben een verhaal, net als iedereen die er in dienst is. De inkomsten uit de verkoop worden gebruikt om mensen die weinig of geen kansen hebben op de gewone arbeidsmarkt een passende job te geven. Zo doen ze ervaring op en krijgen terug ze een toekomstperspectief. Tegelijk worden een heleboel spullen van de afvalberg gered. In totaal zamelt De Kringwinkel elk jaar zo’n 78.500 ton goederen in. Meer dan de helft hiervan vindt een nieuwe thuis via de verschillende filialen over gans Vlaanderen, goed voor 5.650 jobs.

Het assortiment van de winkels verandert continu. De hele dag door worden 'nieuwe' en unieke spullen afgeleverd, opgeknapt en in de winkels bijgezet. Het loont dus de moeite om regelmatig een kijkje te gaan nemen op zoek naar leuke spulletjes of hebbedingen. 

Binnen het IVBO-gebied zijn de kringloopwinkels verenigd onder de naam De Kringwinkel 't rad met vestigingen in Brugge Centrum, Sint-Andries, Beernem, Blankenberge en Zedelgem. Eind 2018 opende ook de innovatieve belevingswinkel 'Blijzaak' de deuren op de site in Ruddervoorde waar ook de hoofdzetel van De Kringwinkel 't rad gevestigd is. 

Meer informatie?

Voor meer informatie kun je steeds terecht op de website van De Kringwinkel 't rad, klik hier.