Wat mag ik geven?

Zelf binnenbrengen

De gemakkelijkste en snelste manier om je herbruikbare spullen kwijt te geraken, is door ze zelf binnen te brengen in een van de Kringwinkels in je buurt.

De Kringwinkels zijn blij met kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multi-media, sport- en babyartikelen. De belangrijkste voorwaarde is dat het nog herbruikbaar is. Is het goed beschadigd, gescheurd, vuil, compleet versleten of onvolledig, dan hoort het thuis in het recyclagepark. Bij twijfel: stel jezelf de vraag "zou mijn buurvrouw het nog kunnen en willen gebruiken?" of contacteer De Kringwinkel in je buurt.

Elektro en fietsen mag je altijd brengen. Ook als deze beschadigd of in slechte staat zijn. Als inzamelpunten voor Recupel, zorgen de meeste winkels ervoor dat alle afgedankte elektro op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd. Bovendien hebben de meeste Kringwinkels een fietsatelier waar fietsen een opknapbeurt krijgen en medewerkers een vak leren.

Bepaalde producten mogen Kringwinkels bij wet niet aanvaarden, ophalen en/of verkopen:

  • vanuit veiligheids- of gezondheidsredenen, bv. wapens, voertuigen, industriële zonnebanken, klein gevaarlijk afval zoals verf, asbesthoudende producten, inkt, autobanden, ... maar ook etenswaren, dranken en andere producten met een houdbaarheidsdatum
  • ter bescherming van bepaalde diersoorten, bv. ivoor of opgezette inheemse roofvogels
  • ter bescherming van de privacy, intellectuele eigendomsrechten of auteursrechten, bv. gekopieerde video's en audiocassetten of namaakproducten

Gratis ophaling

De Kringwinkel haalt nog herbruikbare spullen ook gratis op bij je thuis. Maak gratis online een afhaalafspraak. Of bel ons, een simpel telefoontje naar 070 222 002 (0.30€/min.) volstaat. We kiezen vervolgens een moment dat jou het beste past om je spullen op te halen.

Bij de gratis ophaling dien je er wel voor te zorgen dat alle goederen klaar staan op het gelijkvloers en de grote stukken (kleerkasten, bedden, ..) op voorhand gedemonteerd zijn.