PMD campagne - Denk PfMD

PROBLEMEN MET JE PMD? DENK PfMD EN WIN EEN FIETS!

Denk PfMDTussen 15 oktober en 30 november ’14 organiseerde IVBO, in samenwerking met Fost Plus, de wedstrijd ‘Denk PfMd’. Want nog al te vaak bevatten de PMD-zakken verkeerd gesorteerde verpakkingen. Deze foute verpakkingen verstoren de recyclage en dus mogen de ophalers de zak niet meenemen. Correct sorteren is dus de boodschap en daar wil IVBO graag een handje bij helpen.

Vanaf 15 oktober ontvaing elke bewoner uit de IVBO-regio een folder met handige tips over de inzameling van PMD in de brievenbus. Zeker de P van PMD zorgt voor verwarring, velen denken foutief dat de P voor ‘Plastic’ staat en dat dus elk voorwerp gemaakt van plastic in de blauwe zak mag. Dat is niet zo. De P van PMD staat voor ‘Plastic flessen en flacons’, PfMD dus. 

Let's do it TOPE!

Let's do it topeTope. Of ‘samen’ in het West-Vlaams. Dat was in 2014/2015 de rode draad in de campagne van de West-Vlaamse afvalintercommunales. We daagden jeugdbewegingen uit om samen met hun buurtbewoners, omwonenden en leden hun omgeving zwerfvuilvrij te houden.

Jeugdbewegingen die dit engagement wilden aangaan, moesten zich registeren op www.letsdoitindevuilbak.be. Niet alleen moesten ze hun buurt proper houden, ze moesten ook de omwonenden aansporen dat te doen. Uiteraard lieten we hen niet helemaal aan hun lot over. Opruimmateriaal en tips waren beschikbaar via de campagnewebsite. En tijdens de campagne werden ze ook aangespoord tot actie via 5 originele (soms verplichte) uitdagingen. Wie het best slaagde in deze opdracht(en) maakte kans op schitterende prijzen. 
De campagne liep van september 2014- augustus 2015.

Meer informatie: www.letsdoitindevuilbak.be  

Let's do it in je buurt!

In je buurtLet's do it ging in 2014 ook de strijd aan tegen zwerfvuil. Heel wat West-Vlaamse vrijwilligers hielden al een stukje in hun buurt proper. IVBO bleef de vrijwilligers bijstaan met opruimmateriaal en advies. Hoe meer mensen zich inzetten, hoe mooier de buurt!


Via de website kan je nog steeds opruimmateriaal aanvragen. IVBO zal jou op tijd verwittigen waar en wanneer je het materiaal mag ophalen: www.letsdoitindevuilbak.be