Kleurwedstrijd Boeboeks

De Boeboeks houden niet van zwerfvuil. Want door alle afval in hun Biezebos dreigt het Grote Zonnewendefeest in het water te vallen. Jeugdateur Marc de Bel schreef met De wraak van Ridder Piepus een spannend verhaal dat kinderen doet stilstaan bij het probleem van zwerfvuil.

In samenwerking met Mooimakers geeft IVBO enkele exemplaren van dit leesboek weg.

 

Hoe deelnemen?

Deelnemen aan deze wedstrijd kon tot 1 februari 2019. Eerstdaags trekt een onschuldige hand de 10 winnaars. Hou deze website of onze Facebookpagina in de gaten.

 

Over De wraak van Ridder Piepus

Nog twee keer slapen en de zomer begint. Dan vieren de Boeboeks samen met alle dieren van het Biezebos hun Grote Zonnewendefeest. Intussen ravotten Piepel en Soeza naar hartenlust in het bos. Vooral Piepel is dol op Riddertje spelen. Zeker nu Ridder Piepus van Papaver, zoals hij zichzelf noemt, een heuse boomburcht met een keicoole uitkijktorenhut in de oude Holle Eik heeft gebouwd. Van daaruit waakt hij ridderlijk over het Biezebos, want je weet maar nooit met vieze griezels als Protzooi de Poeptrol en Dikke Hercules en zijn leger Rosse Blikkers, die de laatste tijd helaas steeds vaker het bos vervuilen. De wraak van Ridder Piepus is niet alleen een keigrappig, keutelspannend verhaal, maar toont ons ook dat de Kracht vaak in het Kleine schuilt.

Auteur: Marc de Bel
Illustraties: Frieda Van Raevels
Pagina's: 141
Uitgever: Van Halewyck
Leeftijd: voorlezen vanaf 6 jaar - zelf lezen vanaf 8 jaar

 

Wedstrijdreglement

Het volledige wedstrijdreglement kan hier nagelezen worden. Door deel te nemen aan de kleurwedstrijd aanvaardt de deelnemer de voorwaarden voorzien in dit reglement.