Wedstrijd Lambik Plastiek

Win één van de 20 stripalbums van Lambik Plastiek!

Om de campagnemaand Mei Plasticvrij feestelijk af te ronden, mogen we dankzij Standaard Uitgeverij maar liefst 20 exemplaren van het stripalbum ‘Lambik Plastiek’ weggeven.

In dit nieuwe Suske en Wiske-verhaal weten onze vrienden een aangespoelde walvis te redden die doodziek geworden is na het eten van plastic zwerfafval. Lambik en professor Barabas zijn dan ook vastberaden om een oplossing te vinden voor de plastic soep in de oceaan, maar dat is niet naar de zin van plasticfabrikante Polly Ettileen. Er volgt een race tegen de klok om Polly en haar snode plannen te stoppen…

Suske en Wiske zijn gelukkig niet de enige plasticbestrijders. Wereldwijd zijn immers heel wat organisaties en uitvinders op zoek naar oplossingen om het probleem een halt toe te roepen en de troep in onze zeeën op te ruimen. Maar ook elke burger kan zijn steentje bijdragen tot een wereld met minder plastic.

 

Wil je kans maken op één van de 20 stripalbums?

Stuur ons dan een mailtje met een foto die toont op welke manier jij moeite doet om minder plastic te kopen of te gebruiken. Toon ons bijvoorbeeld jouw herbruikbare tas of drinkfles, hoe afvalarm je wel niet winkelt of welke tips echt het verschil kunnen maken. Of maak een leuke tekening of schets van de manier waarop jij de plastic soep zou opruimen. Wie weet levert jouw inzending je wel een van de albums op.

Praktisch

Deze wedstrijd staat open voor alle personen die wonen binnen het werkingsgebied van IVBO (Beernem, Brugge, Blankenberge, Damme, De Haan, Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke). Meedoen kan door een foto/tekening/… te mailen naar communicatie@ivbo.be, met daarnaast ook je naam en volledige postadres.

Meedoen met de wedstrijd kan uiterlijk tot en met zondag 2 juni. De winnaars worden in de week daarna bekend gemaakt.  

 

Wedstrijdreglement

Het volledige wedstrijdreglement kan hier nagelezen worden. Door deel te nemen aan de kleurwedstrijd aanvaardt de deelnemer de voorwaarden voorzien in dit reglement.