Groencompostering

Onze groencomposteringseenheid is ontworpen en vergund voor de verwerking van 20.000 ton op jaarbasis. De compostering gebeurt in open lucht. Het groenafval uit de regio van IVBO wordt tot compost verwerkt in onze installatie aan de Pathoekeweg 186 te Brugge (schuin tegenover de verbrandingsinstallatie).
De exploitatie van de composteringseenheid wordt uitbesteed aan Renewi, dat borg staat voor een milieutechnische verantwoorde verwerking en een kwalitatief hoogstaand eindproduct.

De aanvoer van groenafval wordt verzekerd door de gemeenten-vennoten via de periodieke ophaling van snoeihout en groenafval, de inzameling van groenafval op de recyclageparken en door de groendiensten.

Contact

IVBO Groencompostering
Pathoekeweg 186
8000 Brugge
T: 0472/45.19.23 (afhaling en levering)
T: 050/45.63.88
E: info@ivbo.be

Openingsuren

maandag t.e.m. donderdag: 8u10-12u00 / 12u30-16u00
vrijdag: 9u45-12u00 / 12u30-17u30

Aankoop compost

Particulieren kunnen de compost op de site kopen indien ze die met een aanhangwagen komen afhalen. De compost is ook in zakken te verkrijgen.

Gezien de installatie een industriële activiteit is, raden wij aan geen kinderen mee te nemen en vereisen we dat u de veiligheidsrichtlijnen strikt opvolgt.

Voor levering aan huis van grote hoeveelheden kan er een afspraak gemaakt worden met Renewi, via e-mail (compost@renewi.com) of telefonisch op het nummer 09/377.33.76.

Prijzen (excl. 6% BTW)

Tuinbouwcompost (0/20mm)   Aanhangwagen één as   € 13
   Aanhangwagen dubbel as   € 19
 Potgrondcompost (0/10mm)  Aanhangwagen één as   € 29

 

 Aanhangwagen dubbel as

  € 41

De compost in zakken (40 l): €4/zak

Bij aankoop volledig pallet (36 stuks): € 3/zak

Vlaco label

Onze compost is van uitstekende kwaliteit en en heeft een keuringsattest met Vlaco label (www.vlaco.be ). Dit label garandeert compost van de allerhoogste kwaliteit die qua samenstelling aan strenge voorwaarden voldoet.

Welk afval komt in aanmerking?
Groenafval: composteerbaar organisch afval uit tuinen, plantsoenen, parken en wegbermen; o.a. snoeihout met een diameter minder dan 10 cm, plantenresten, haagscheersel, bladeren, gazonmaaisel, boomstronken en in beperkte mate verwelkte snijbloemen en kamerplanten, versnipperd snoeihout, zaagmeel, schaafkrullen en resten uit de groenten- en siertuin.
LET OP!
- Geen resten van groenten- of fruitafval uit de keuken, deze fractie hoort thuis in een afgesloten compostvat of compostbak.
- Plastiek, metaalresten, bakstenen en beton moeten absoluut geweerd worden uit het aangevoerde materiaal aangezien zij de kwaliteit van het eindproduct belasten en de verhandelbaarheid met het oog op nuttige toepassing bezwaren.